Les Xarxes Socials en l'àmbit laboral

Les xarxes socials en entorns laborals poden oferir beneficis en termes de comunicació, col·laboració i accés a recursos, però també poden plantejar desafiaments en termes de distracció, estrès i exposició a riscos psicosocials.

Trobem col·legues, oportunitats de negocis i exposem els nostres coneixements a les xarxes. No es pot negar que aquesta part del que, sens dubte, és un espai important de l’entorn laboral és molt beneficiosa. Una bona planificació del que volem que sigui la nostra marca personal per a promocionar-nos laboralment, ens pot obrir portes, aconseguir contactes valuosos i, per què no, acompanyar-nos en una carrera exitosa.

Per altra banda, aquest tipus d’exposició por generar estrès i ansietat en el moment que ens autoexigim ser sempre originals en les nostres publicacions, estar sempre pendents de respostes rebudes, del que fan els altres i, no oblidem, el risc d’assetjaments i conflictes.

Hem de ser racionals i considerar les xarxes com una eina més del nostre desenvolupament laboral. No tenir totes les notificacions activades i fixar-se un horari determinat per mirar-les i respondre si és necessari. Es millor la qualitat que la quantitat, no cal estar tot el dia provant de ser el més original o el que més sap… Evitar els conflictes, si tens algun comentari desagradable bloqueja i ignora’l… guanyaras temps i salut.

És important que tant els empleats com els ocupadors siguin conscients d’aquests impactes i treballin junts per establir límits saludables en l’ús de les xarxes socials a l’entorn laboral. A Entelèkia podem ajudar-te en la gestió professional de les teva presència a l’àmbit digital, fent un us ajustat a les teves necessitats.